Personalisering – gruppifiering med Imarqet mellan hubspot och wordpress

Det pratas mycket om personalisering och jag börjar misstänka att vi gått lite fel i det tugget, många tror nämligen att vi med personalisering menar “Hej Niklas hoppas du har en bra dag” dvs att personalisering skulle handla om att man lägger in namnet på individen i copyn osv. och jag förstår, ska man ta det ordagrant så är ju det “personalisering”.

Jag har dock en helt annan uppfattning kring vad personalisering är, men kanske borde vi då i stället använda “Gruppifiering”. För mig handlar inte personalisering och relevant information om att man ska säga “hej Niklas” det handlar mycket mer om att ge mig den information jag behöver utifrån var i beslutsprocessen jag är.

Därför söker vi modiga marknadsförare!

Vi har utvecklat en applikation som gör det möjligt att använda data från CRM systemet och anpassa information i CMS systemet utifrån var i köpbeslutprocessen som besökaren till siten befinner sig.

Vi pratar om personalisering och relevans men fortfarande har man inte kommit längre inom området i praktiken än att man börjat gå från att jobba med listor i epostutskick till dynamiskt innehåll. Nu är det dax att vi börjar anpassa innehållet i det som kanske är den centrala kanalen för kommunikation, webbplatsen, utifrån var i kundresan som besökaren befinner sig.

Imarqet – Cohort connectar ditt CRM/MA system där information finns om var i köpbeslutprocessen besökaren till siten finns och i CMS systemet kan du då anpassa budskapet utifrån vilket steg i kundresan/kundlivscykeln som aktuell besökare finns.

Vi börjar med att erbjuda detta för dig som har Hubspot och WordPress, funktionen kan också användas i andra ekosystem men till Hubspot finns detta som en app och vi söker nu 2-3 modiga marknadsförare som vill ta nästa steg i sitt företags resa att leverera mer relevant information till besökarna på webbplatsen.

Boka möte med Niklas Gustavsson direkt för att diskutera möjligheterna att göra ett Proof Of Concept av detta för din del.

Recommended Posts